Sider

onsdag den 27. februar 2013

Handmade Take 1.

Da man jo, som bekendt, ikke bare kan ligge på sofaen og vente på, at feberen fordamper, tænkte jeg:
"Nu slæber jeg sgu ginen ind i stuen, hvor der er ordentligt lys, så jeg kan få taget lidt Handmade-billeder!"
På forhånd vil jeg gerne undskylde for evt. dårlig billedkvalitet. De er taget med iPhone, da min grafiker/fotograf "desværre" har et fuldtidsarbejde, han skal passe i dagtimerne.

Here goes:

Item No. 1. Skjorte i lys denim chambrey fra Stof og Stil. BurdaStyle 07/2012/110.En helt enkel skjorte, hvor det eneste tidskrævende var at vente på, at vlieselinen skulle hæfte ordentligt og at sy knaphuller (who am I kidding!? Knaphuller tage ingen tid, når man har sådan en fuldautomatisk trykfods-dut - mere om den og andre gadgets i et andet indlæg.)
Skjorten kan klippes og syes på et par timer, hvis man er lidt frisk.
Knapperne er second/third hand, dvs. nogle, jeg har klippet af et stykke tøj, købt second hand. Jeg er helt vild med dem og det udtryk skjorten får i kraft af dem!
Gør I forresten også det? Slagter tøj, der er for dårligt til at blive brugt mere (tager knapper og den slags)?

Item No. 2. Jakke i Bomuld/Brokade fra ?. PDF-mønster Salme Sewing Patterns


WARNING: PDF-alert! Mange af jer rundt omkring i BL, har udtrykt jeres frustraton over tidsforbrug, når det kommer til printe-samle-cirkusset vedrørende PDF-mønstre. Pjat! - synes jeg! Det er Instant Gratification at købe et mønster, printe det ud og efter max. ½ times HYGGE med at klippe/tape/kaffedrikning; TA-DAAA: Nyt mønster - good to go!

Nu til det vigtige:
Super-lækker jakke, originalt uforet (læs: MAJOR-bøvlet at sætte foer i!!!). Desværre er denne jakke et rigtig godt eksempel på, hvorfor det er så vigtigt at sy en prøve op, FØR man begynder på selve jakken.
Resultatet er en rigtig fin og brugbar jakke, som desværre er 1-2 størrelser for stor til mig. ØV!!!
Skulle en af jer derude sidde med en uimodståelig trang til at eje denne fine jakke, sælger jeg den gerne for et symbolsk beløb (dækning af materialer eller der omkring). Jakken er str. 42/44 og har man overarme med lidt vinkeflæsk, er de pænt camoufleret i denne model.
Jeg kan ikke finde det direkte link til jakken, så skulle du sidde med en craving efter at sy lige præcis denne model, så prøv at sende Elisa en mail. Hun er også super-sød til at svare på spørgsmål, hvis man skulle være i tvivl om noget.

Item No. 3. Bolero/kortærmet jakke i lyserødt metallic-stof fået i gave. BurdaStyle 02/2013/105

Denne jakke var et stykke tid undervejs! Jeg startede med at sy en prøve op i str. 40 (belært af tidligere ARGH-oplevelser!), men efter lang tids nålen frem og tilbage, uden et brugbart resultat, besluttede jeg mig for at gå en str. ned. Jeg syede en str. 38 op og Yatzy! Efterssom jakken ikke skal lukkes, men bare er beregnet til at have uden på en hvid T, sådan lidt casual (og at jeg var mega-doven den dag OG jeg egentlig ikke lige magtede den her model igen-igen-igen), besluttede jeg at spare FBA'en væk.
Dog skal indsparkes, at jeg påtænker at lave modellen igen, dog med lange ærmer, i en lækker bouclé, eller noget i den dur, så til den tid; FBA!!!
FBA står for Full Bust Adjustment og er beregnet på at givet mere plads til barmen. De fleste mønstre er konstrueret ud fra, at gennemsnitskvinden har en B-Skål, og har man mere end det, så er det meget muligt, at man har brug for ekstra plads. Har man mindre er nettet også fyldt med tutorials omkring dette.

 (Se tutorial for FBA og princess seams lige HER . Tak for lån, Tasia fra Sewaholic!!)

Jeg er ikke sikker på, hvad stoffet her er lavet af. Muligvis er der noget bomuld i (det brænder mere end det smelter). Det holder presningen rigtig fint, og jeg glæder mig til at se, hvordan det opfører sig, når jakken har været i brug et par gange.
- Og så glæder jeg mig helt vildt til at bruge den over en hvid T sammen med et par boyfriend-jeans og med et par loafers på fødderne. Total summer-extravaganza!!

That's all folks!

Ciao!

/Anna
2 kommentarer:

Sidevisninger i alt